Лидери на заедницата

Новости

Последни новости

Доделување дипломи „Лидери на заедницата“

Во рамки на проектот „Лидери на заедницата“ ПАКТИС додели дипломи за завршени обуки на младите лидери, од областите на:

  • Алатки за граѓански активизам
  • Истражување и стратешко планирање
  • Медиа и улична уметност

Повеќе

Од желба до реалност

Во рамки на проектот „Лидери на заедницата“, здружението ПАКТИС Прилеп организираше настан „Од желба, до реалност“, којшто произлезе како идеја од младите лидери обучувани со проектот. На поставена новогодишна елка на плоштадот во Прилеп, користејќи го хаштагот #Посакувам граѓаните испишуваа пораки и желба за реалноста во која сакаат да живеат во иднина. На овој начин се слушнаа вистинските желби на прилепчани за состојбите кои сакаат да се променат во општеството, како и во нивните лични животи. #ЛидериНаЗаедницата Повеќе

Интервју: Марија Мирческа – Млади лидери

Марија Мирческа
Студент на Економскиот Факултет – Прилеп при Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола


Повеќе

Интервју: Мартина Младеновиќ – Млади лидери

Мартина Младеновиќ
Дипломиран економист во областа Меѓународна Економија и бизнис – Економски факултет Прилеп


Повеќе

Оставете ни коментар!

Добрите лидери прво мора да бидат добри службеници...